Какво е байк фитинг 

Байк фитингът се прави на специална машина, която определя точният размер на велосипеда и всички негови компоненти, спрямо Вашето тяло и нужди, с точност от 100%, която напълно елиминира човешката грешка!

В нашия магазин в гр. София се намира ЕДИНСТВЕНАТА Bike Fitting система в цяла Източна Европа и сме изключително щастливи, че можем да ви предложим тази услуга! 

Чрез машината се нагласят точно закопчалките на педалите и височината на седалката, дължината на лапата, курбелите и размера на рамката и всички други компоненти.

Машината за байк фитинг проверява и позицията, която заемате по време на каране и анализира хода на педалите, за да определи в кои области може да се подобрите. Ако изпитвате болка или сте имали травма - задаваме ги в настройките на машината и тя се калибрира, за да даде правилните размери, които ще облекчат дадения крайник / зона. 

Защо е необходим и какво ви дава 

Вярваме, че не съществува колоездач, който никога да не е изпитвал болки в коленете, кръста, китките, лактите или ходилата при колоездене!

  • Машината за байк фитинг елиминира човешката грешка на 100%! Тя определя точните размери на вело компонентите спрямо 3D анализ на костната структура и движението. 
  • Ако сте опитен шосеен колоездач, анализът на машината ще ви даде съвети как да подобрите своето представяне на пътя!  
  • Ако се колебаете в избора на велосипед, байк фитингът ще ви даде ви отговор, за това кой е най-добрия избор за Вас! 
   В нея са заложени над 300 различни марки и над 10 000 продукта
  • Байк фитингът ви дава възможност да ЕЛИМИНИРАТЕ болките при колоездене, както и да облекчите зони с изминали травми.  
  • Байк фитингът предотвратява проблеми със ставите и мускулите в дългосрочен план, които могат да възникнат, в следствие на погрешна техника на педалиране и неправилни размери на отделните компоненти на велосипеда.

  В желанието си да разработят перфектния байк-фит, Selle Italia и професор Лука Бартоли от Egroview се превърнаха в партньори, които създадоха своя собствена полу автоматизирана система за фитинг, известна като ID Match Bike Lab. Selle Italia и професор Бартоли премахват елемента на човешката грешка чрез използването на камера за 3D моделиране, за да се измери тялото на колоездача и да се определи с точност ъгъла, под който се движат ставите на велосипедиста. Двамата партньори подобряват байк-фитинга и в още едно отношение – поради факта, че целият процес по измерването е автоматизиран, цялостен фитинг отнема от 30 минути, до час, вместо обичайните два или три часа.

  Как работи ?

  3D Сканиране

  Използвайки 3D сканиране, тази машина може да определи с точност размерите на всеки един велосипедист.
   Изчисленията на симулатора се обновяват самостоятелно в реално време и софтуерът автоматично определя точките на ставите, установявайки ъглите на движение и скоростта, с която се променят.

  Софтуер

  Цялостното триизмерно сканиране на тялото подобрява точността на измерване и позволява анализирането на движението от три различни гледни точки. 
  Софтуерът автоматично разпознава точките, в които са разположени ставите на тялото и определя дължината на крайниците на велосипедиста.

  Не допуска грешки

  Директната връзка между софтуера и програмата SmartBike позволява на системата самостоятелно да променя настройките по време на самото измерване. 
  Това е първият научен автоматичен скенер и самонастройваща се байк-фитинг система в света. Разполага с база данни от над 300 различни марки и 10 000 продукта.

  Кога се прави байк фитинг

  В идеалния случай байк фитинг се прави преди да закупите велосипед, за да разберете коя е правилната рамка, цолаж на гумите и размерите на всички други компоненти.В базата данни на машината и нейния софтуер са включени над 10 000 различни продукта и 300 различни марки, включително KTM, Pinarello, Bianchi и други познати брандове, лидери в света на колоезденето. Байк фитинг софтуерът ще определи най-подходящите за вас, като при нас има възможност да настроите и вече съществуващ велосипед!
  Ако вече имате велосипед (планински, шосеен, градски) или пък се подготвяте за предстоящо състезание и искате най-оптималната окомплектовка, може да използвате данните от машината, за да направите необходимите промени, както и да си спестите здравословните проблеми в бъдеще!

  Цена и записване на час за цялостен байк фитинг

  При групово записване от 5+ човека може да се възползвате от отстъпка! 
  200лв.За всеки закупен велосипед от нас на цена над 1500лв. получавате услугата БЕЗПЛАТНО!Запишете час - 089 332 1313Байк фитингът се извършва във физически магазин VELOMASTERS - гр. София, Бул. България 110, кв. Манастирски ливади
  I have read and agree to the Terms of Use.
  I have read and agree to the Privacy Policy.